ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

Små grep kan ha stor effekt på strømregningen.

Vi har samlet noen triks som både jekker ned strømregningen og gjør uterommet mer stemningsfullt.

1) Slå av utelyset automatisk

En fotocellebryter registrerer lysmengden, og justerer lyset deretter.

Kanskje du har stilig belysning på uteplassen, eller har noen dimmere i inngangspartiet? Jo mer lys du har ute, jo enklere er det å glemme å slå det av. I lengden kan det bli både dyrt og upraktisk. Heldigvis finnes det utstyr som gjør jobben for deg.

En fotocellebryter registrerer om det er mørkt eller lyst ute, og justerer utelyset deretter. Det kutter ned driftsutgiftene, mens du får et mer funksjonelt og moderne hjem. Som en bonus slipper du å tenke på hvorvidt du slo av utelysene eller ikke.

2) Juster lysstyrken

Både ute og inne står lyset ofte på full styrke. Unødvendig bruk av strøm går ofte på de enkle tingene, som for eksempel at du kun har en lysbryter med én styrke. Bytter du ut den vanlige lysbryteren med en dimmer får du et hjem som bruker mye mindre energi.

I inngangspartiet eller på uterommet kan du for eksempel bytte ut vegglampene med dimmere med downlights. Da kan du regulere lysstyrken etter behov, og sørge for at sommerkvelden er like stemningsfull både på aftenen og i løpet av de sene nattetimer.

ELKO-dimmere gir god belysning der det trengs. Her ser du Plus-varianten. Foto: ELKO.

3) Automatisk belysning ute og inne

 

Har du en hyggelig terrasse med dimmere, eller kanskje et uterom med glassvegger? I slike rom er det ofte praktisk at lyset slår seg på automatisk. Utearealet er et samlingspunkt når det begynner å bli varmt ute, og da gjelder det å gjøre hjemmet så stemningsfullt og funksjonelt som mulig.

Med automatisk lysstyring slås lyset alltid på når du trenger det. Bevegelsesfølere og dimmere kan enkelt kombineres, slik at du får en forhåndsinnstilt styrke på belysningen. Lyset slår seg på når du er i nærheten av sensoren, og av når du ikke er i rommet lenger.

En innendørs bevegelsesføler i ELKO Plus-utførelse gjør at lyset i gangen slås på av seg selv – hvorfor ikke gjøre det samme med utebelysningen?

Du kan også få lysstyring som slår på lyset automatisk i både innkjørsel og hage. En utendørs bevegelsesføler skrur seg automatisk på når noen befinner seg i nærheten av sensoren. Da blir hele uteplassen opplyst, og du ser raskt hvem som er på eiendommen din.

På den måten får du god oversikt, og ikke minst vil det ha en avskrekkende effekt når uønskede personer befinner seg i innkjørselen. Belysningen slås på enten ved deteksjon av bevegelse eller en varmekilde, og slås av etter ønsket tid.

ELKO bevegelsessensorer til utebruk detekterer bevegelige varmekilder og slår på for eksempel en utelampe. Her er modeller for 360º og 120º.

 

Stemningsfullt med

utebelysning

Få enda mer glede av uterommet ditt ved å lyssette hagen. Utebelysning skaper stemning, fremhever detaljer og forlenger sommeren.

SE HELE SAKEN

El-utstyr for deg som

ikke har strøm på hytta

Er hytta ikke koblet til strømnettet? Her er løsningene som gjør hyttelivet bedre.

SE HELE SAKEN

Fra utedo

til hyttabad!

Bad på hytta er en drøm som stadig flere velger å gjøre til virkelighet.

SE HELE SAKEN

Vi er medlem av

Elkonor