ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

For mange av oss er nærheten til naturen noe av det aller beste ved å være på hytta. Hvorfor ikke la det være en inspirasjon til å gjøre hytta litt grønnere, med litt lavere energiforbruk? Det vil du også spare penger på i lengden.

Hvis du tenker at det er greit å ha gammelt elektrisk utstyr som bruker mye strøm på hytta, så ikke glem at hyttestrøm som regel er mye dyrere enn strømmen hjemme. Moderne el-løsninger kan redusere forbruket, og samtidig gjøre hytta mer komfortabel.

Skift til LED-lys

Sammenlignet med tradisjonelle lyspærer bruker LED-lyskildene nesten ikke strøm. De kan faktisk redusere strømforbruket til lys med 95 %.

LED-lampene er også enkle å plassere, de er kompakte og utvikler veldig lite varme. Det kan være en fordel på en hytte der det gjerne er litt trangere om plassen enn hjemme.

Skap stemning

De nye LED-lampene har behagelig, varmt lys som ligner på det du er vant til med tradisjonelle lamper. Hvis du i stedet for en vanlig bryter bruker en ELKO GLED-dimmer, kan du regulere lyset til akkurat den stemningen du ønsker.

Denne dimmeren er spesielt laget for å dimme LED-lys, og gjør seg ekstra godt på hytta – enten det er på terrassen for de sene kveldene, eller i stua for å skape stemning.

ELKO-dimmere gir god belysning der det trengs. Her ser du Plus-varianten. Foto: ELKO.

Få dimmere til både innen- og utendørsrom: Sjekk dimmerutvalget hos ELKO.

Styr temperaturen

Du har sikkert hørt om nattsenking av temperatur, og at den kan spare strøm. Men du har kanskje ikke tenkt på det som en mulighet på hytta? Det kan være enklere enn du tror.

Termostaten Super TR fra ELKO er både en termostat og en regulator i samme enhet, som kan kobles til alle typer elektriske varmekilder. Den kan både regulere temperaturen og samtidig styre når på døgnet, eller når i uka, du vil ha hvilken temperatur. For eksempel kan den sette opp temperaturen i helgene når du skal være på hytta, så du kommer frem til varm hytte.

Du kan også bruke den til frostsikring, slik at varmen slås på når innetemperaturen nærmer seg nullpunktet. Termostaten er enkel å stille inn, med et tydelig display og enkel innstillingsmeny på norsk.

Utelys bare når du trenger det

http://privat.elko.no/bevegelsessensor-tak/bevegelsessensor-360-for-tak-article1369-548.html

Det er litt råflott å la utelyset stå på hele tiden. Samtidig er det veldig greit at lyset er på når du kommer til hytta en mørk kveld, eller når du skal ut i skjulet.

En god løsning er å montere en bevegelsessensor – det vil si en lysbryter som reagerer på bevegelse, og slår lyset på når du kommer. ELKO har bevegelsesfølere beregnet til utendørs bruk, med IP55-sertifisering – perfekt for bruk til hytta.

Den tåler regn, og kan stilles godt fokusert så den ikke reagerer på slikt som blader som faller og fugler som flyr forbi.

Stemningsfullt med

utebelysning

Få enda mer glede av uterommet ditt ved å lyssette hagen. Utebelysning skaper stemning, fremhever detaljer og forlenger sommeren.

SE HELE SAKEN

El-utstyr for deg som

ikke har strøm på hytta

Er hytta ikke koblet til strømnettet? Her er løsningene som gjør hyttelivet bedre.

SE HELE SAKEN

Fra utedo

til hyttabad!

Bad på hytta er en drøm som stadig flere velger å gjøre til virkelighet.

SE HELE SAKEN

Vi er medlem av

Elkonor