ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

Er hytta ikke koblet til strømnettet? Her er løsningene som gjør hyttelivet bedre.

Mange norske hytter får strøm fra et solcellepanel og et 12 volts batteri. Heldigvis gir den flere muligheter enn du skulle tro.

12 volt kan bli 230

Du har sikkert en del elektrisk småutstyr som må lades rett som det er. Ofte kan du bruke en adapter og lade direkte fra batteriet, men ikke alltid. Og så kommer det kanskje gjester som har med seg elektrisk utstyr?

Ved hjelp av en omformer kan du få transformert 12 volt opp til 230, som du kan ta ut i en helt alminnelig veggkontakt på et lett tilgjengelig sted. Den er grei å ha for lading av småting som ikke krever spesielt mye strøm. Men la være å koble til større elektriske apparater, da vil batteriet gå tomt temmelig fort!

Enkel lading med USB

Dobbel USB-stikkontakt fra ELKO. Foto: ELKO.

En mer elegant løsning hvis du først og fremst skal lade mobiltelefoner og datautstyr, er å montere en USB-lader fra ELKO i stedet for, eller i tillegg til, stikkontakten som er koblet til omformeren.

Denne laderen har to uttak, så du for eksempel kan lade to mobiltelefoner samtidig.

12 volt lys kan også dimmes

Det visste du kanskje ikke? Det er hyggelig å kunne dempe lyset og skape den rette stemningen på hytta, men du kan ikke bruke en vanlig lysdimmer.

ELKO har egne dimmere som er spesielt laget for 12 volts anlegg. ELKO Plus-dimmeren for 12 volt har to uavhengige kanaler, så du kan regulere to lysgrupper fra samme dimmerbryter.

ELKO-dimmeren for 12 volt. Foto: ELKO.

Brytere som kler hytta

I motsetning til de spesielle 12 volt stikkontaktene er bryterne til et slikt anlegg de samme som du har hjemme. Det betyr at du lett kan skifte dem ut med noe mye stiligere enn hvit plast.

ELKO Plus er designbrytere som ser mye finere ut på veggen enn de vanlige bryterne. I tillegg kan du utstyre dem med ELKO Plus Option rammer i skifer, glass eller børstet stål. Da er de med på å gi interiøret i hytta et skikkelig løft.

Legg riktige ledninger

Er det noen mulighet for at hytta kan kobles til strømnettet senere? Da er det lurt å være fremtidsrettet når ledninger og utstyr skal legges opp.

Hvis du får lagt opp ledninger for 230 Volt nå med det samme, slipper du å legge om hele anlegget senere. Og vil du virkelig renovere hytta, er det ikke mye som skal til.

Stemningsfullt med

utebelysning

Få enda mer glede av uterommet ditt ved å lyssette hagen. Utebelysning skaper stemning, fremhever detaljer og forlenger sommeren.

SE HELE SAKEN

Fra utedo

til hyttabad!

Bad på hytta er en drøm som stadig flere velger å gjøre til virkelighet.

SE HELE SAKEN

Lev grønt

på hytta

For mange av oss er nærheten til naturen noe av det aller beste ved å være på hytta. Hvorfor ikke la det være en inspirasjon til å gjøre hytta litt grønnere, med litt lavere energiforbruk? Det vil du også spare penger på i lengden.

SE HELE SAKEN

Vi er medlem av

Elkonor