ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

Nå nærmer det seg lysere tider! Følg våre tips for å gi inngangspartiet overhalingen den fortjener.

1) Behandle gulvet

Den norske vinteren setter sine spor på utearealet. Trapper og gulv på inngangspartiet er spesielt utsatt, men en vårvask med påfølgende beiserunde kan gjøre underverker.

Har du tretrapp, krever det gjerne mer vedlikehold. Først og fremst må du vaske gulv og trapper, før du sprayer ned området med terrasserens. Denne fjerner skitt og får frem den naturlige fargen i treverket. Begynn med beis et par dager etterpå, gjerne en dag det er litt overskyet. Kommer det plutselig en regnskur vil jo alt arbeidet du har lagt ned være forgjeves.

2) Stemning med dimmere

God utebelysning er viktig for både tryggheten og stemningens skyld. Inngangspartiet kan bli et hyggelig sted om du har riktig belysning, spesielt om du har en liten sittegruppe eller en benk.

Uansett hvilken utebelysning du har, bør du velge en variant som lar deg dimme belysningen. Da kan du justere lysstyrken, slik at du alltid får riktig atmosfære på inngangspartiet.

Dimmere fra ELKO kan kobles på både downlights og vanlige vegglamper.

ELKO-dimmere gir god belysning der det trengs. Her ser du PIR-bryteren og dimmer i Plus-varianten.

3) Gi møblene en vårvask

Utemøblene trenger også en grundig vask etter vintersesongen. Har du tremøbler, anbefales det å olje dem minst en gang i året. Da holder materialet seg bedre, og du slipper riper og sprekker i treverket. Alternativt kan du beise møblene.

Hvis vinteren virkelig har satt sitt merke på plastmøblene, kan det være bedre å gå for voks eller poleringsmiddel. Det er et bedre alternativ til skuremidler, som faktisk kan resultere i riper i plastmøblene.

4) Automatisk belysning ute

Har du mye utelys, og skulle helst ønske at det skrudde seg på av seg selv? Det er ingen sak! Alt du trenger er en bevegelsessensor.

ELKO PIR bevegelsessensor vil automatisk slå av og på belysningen utendørs. Sensoren reagerer på bevegelse i rommet og vil dermed slå på lyset. Tidsperioden lyset er på kan du justere.

ELKO Plus PIR bevegelsessensor 180º sørger for at lyset blir påslått når du er i nærheten.

5) Endelig plantetid

Friske blomster gir gjestene en hyggelig velkomst. Har du ikke mulighet til å plante bed langs sidene av inngangspartiet, kan du vurdere krukker eller kasser med forskjellige typer blomster. I mindre hjem er dette spesielt praktisk, siden du kan flytte på dem som du selv ønsker.

Forskjellig bladverk, ulike former og farger er viktig når du skal velge plantesamlingen din. Et stalltips er likevel å holde en type blomster i samme krukke, ettersom de fleste blomster har forskjellige vann- og vekstforhold.

Blant blomstene som egner seg i krukker finner du stemorsblomster, forglemmegei, lavendel, gyldenlakk og rhododendron. Ønsker du større planter, kan du vurdere vintergrønne busker. De holder seg godt, krever lite stell og står i fin kontrast mot hvite husvegger.

Stemningsfullt med

utebelysning

Få enda mer glede av uterommet ditt ved å lyssette hagen. Utebelysning skaper stemning, fremhever detaljer og forlenger sommeren.

SE HELE SAKEN

El-utstyr for deg som

ikke har strøm på hytta

Er hytta ikke koblet til strømnettet? Her er løsningene som gjør hyttelivet bedre.

SE HELE SAKEN

Fra utedo

til hyttabad!

Bad på hytta er en drøm som stadig flere velger å gjøre til virkelighet.

SE HELE SAKEN

Vi er medlem av

Elkonor