ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

Skal du pusse opp kjøkkenet? Ikke glem det elektriske materiellet – det er enklere enn du tror å bytte det ut.

I oppussingsfasen tar man gjerne ned både stikkontakter og brytere, slik at det er enklere å male og tapetsere. Men hvorfor sette på igjen gammelt, utdatert utstyr?

Benytt anledningen til å la elektrikeren skifte dem ut med nye, stilfulle produkter som passer bedre til det nye interiøret.

Bytt ut bryteren med en dimmer

Kjøkkenet må ha fleksible belysningsløsninger. Selv om det er praktisk med sterk belysning til matlaging, hadde det kanskje vært deilig med dempet belysning til middagstid?

Hvorfor velge når du kan få begge deler! Det er enkelt for elektrikeren å bytte ut eksisterende brytere med dimmere. Da kan du alltid justere lysnivået, slik at kjøkkenet blir flerbruksrommet du alltid ønsket deg.

Ekstra strømsparende blir det om du velger downlights med LED. Da kan du spare 80-90 prosent av strømforbruket til belysning i året. En god og miljøvennlig investering!

Få flere stikkontakter på kjøkkenet

Mangel på stikkontakter er et kjent problem for de fleste. Når du pusser opp, bør du sørge for at dette problemet er borte i rommet du bruker mest. Det er ikke rart at du ikke får brukt juicemaskinen når det aldri er en ledig stikkontakt!

Elektrikeren bytter raskt ut den enkle stikkontakten med en variant med to uttak. Disse heter ELKO Rehab, og er beregnet til å bytte ut eldre innfelte stikkontakter.

Trenger du mer enn to uttak? Velg en modell med seks uttak, og vær på den sikre siden. Da har du også et sted å lade telefonen din på morgenen – du skal tross alt ikke lade den om natten.

Vil du virkelig være på den sikre siden, kan du velge en stikkontakt med tidsbryter. Den slår av strømmen i uttaket etter gitt tid, slik at for eksempel kaffetrakteren ikke er påslått når du drar på jobb. 

En timer i uttaket sørger for at kaffetrakteren slås av automatisk. Foto: ELKO.

Et stilrent utseende

Har du hvite stikkontakter og brytere hjemme, med avrundede kanter? Denne serien med elektrisk materiell kalles RS 16 – og du kan enkelt bytte de ut med moderne løsninger, som passer bedre til interiøret!

Stikkontakter og brytere kan enkelt byttes ut i designmodeller , som passer i gamle veggbokser. Denne serien heter ELKO Plus, og har elektisk materiell i fargene sort, hvitt og grått.

Hvorfor la det elektriske materiellet henge igjen i tiden, når resten av rommet får et ansiktsløft? Velg løsninger som varer – og som er enkle å oppdatere.

Lyst på et

trendy og praktisk kjøkken?

Drømmekjøkkenet er rett rundt hjørnet. Her er tingene du bør huske på til oppussing.

SE HELE SAKEN

Slik velger du

riktig kjøkken­belysning

Boligens mest brukte rom er også det vanskeligste å belyse. Heldigvis finnes det løsninger som både lyser opp og setter stemning på kjøkkenet.

SE HELE SAKEN

Landlig kjøkken

Med moderne el-matriell

Et kjøkken med landlig interiør vitner om gammeldags lun hygge. Samtidig møter det de moderne kravene til komfort og praktiske løsninger.

SE HELE SAKEN

Vi er medlem av

Elkonor