ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

Et vakkert hjem blir enda mer inspirerende når de små detaljene spiller på lag med hverandre.

Kreativ bruk av lyskilder kan være nøkkelen til å skape et spennende hjem. Man kan belyse interiøret på forskjellig måter, eller la lampene i seg selv være et blikkfang. Samtidig bør belysningen kunne tilpasses forskjellige bruksområder, og det var nettopp dette som lå til grunn da ELKO skulle forme LED-lysserien Bright.

Målet var en serie produkter som sikret både behagelig og fleksibelt lys, samtidig som de så bra ut. Serien treffer begge betydninger av det engelske ordet ”Bright”, ettersom produktene gir godt lys og i tillegg er smarte.

Fleksible Downlights for innfelling

Innfelte Downlights gir boligen din et utrolig stilrent og elegant utseende, enten de plasseres i stua, på kjøkkenet, på badet eller overalt. Downlights i Bright-serien gir meget godt lysutbytte samtidig som lavprofil byggehøyde gjør dem meget fleksible med tanke på plassering. Strømgjerrige LED-lyskilder utvikler dessuten vesentlig mindre varme enn tradisjonelle halogenpærer, og innkapslingen til Bright Downlights gjør det trygt å montere lysene direkte i brennbart materiale

Akse-modellen lar deg vinkle lyset akkurat dit du ønsker, og kommer i tre farger. Foto: ELKO.

Bright Downlights leveres i hvitt, aluminium og sort, og kommer i tre ulike varianter. Akse-modellen har en byggehøyde på 48mm og lar deg vinkle lyset i alle retninger. Tilt-modellen har byggehøyde på 37mm og lar deg vippe lyset i to retninger. Til slutt har vi den statiske Fokus-modellen med en byggehøyde på kun 34mm. Denne kan bygges inn i 1” lektet tak.

Alle modeller leveres i to fargetemperaturer, 2700K hvit og behagelig 2100-2800K varmdim.  Med en 316 GLE- eller 326 GLED-dimmer kan du dessuten styre lysstyrken etter behov med høy presisjon.

Et felles uttrykk for lys, brytere og kontakter

Det kan være revende å finne lamper og el-materiell som passer sammen designmessig. Dette problemet unngår Bright-serien med produkter som er utviklet for å kombineres med eksiterende rammer fra ELKO.

Utvalget består av armaturer som leveres i tre ulike farger. Disse kan videre settes sammen rammer fra designseriene ELKO PLUSELKO Plus OPTION og RS16. Dermed blir det mulig å kombinere Bright-produktene med rammer i for eksempel glass, skifer, aluminium eller stål.

Resultatet er el-materiell som er mye stiligere enn den gammeldagse, hvite plasten. For hvem har egentlig bestemt at lysbrytere og stikkontakter er nødt til å være hvite? Med Bright-serien får du el-materiell som matcher stilen du har valgt selv, ja du får i det hele tatt et gjennomgående uttrykk i huset der alt spiller på lag med hverandre.

Hvilken ramme passer best til interiøret hjemme hos deg? Foto: ELKO

Downlights i rammer

Ved siden av downlights for innfelling inkluderer Bright serien elegante downlights for montering i rammer. Disse spot-lysene er mindre i størrelse og gir ikke fullt så mye lys, men til gjengjeld kan du sette flere sammen i sett. Dette gjør downlights i rammer til et fleksibelt og stilig alternativ som kan tilpasses de aller fleste behov.

Du velger selv hvordan du vil sette opp lysene. Du kan ha dem én og én i enkeltrammer, eller legge alt fra to til fem downlights inntil hverandre i samme ramme. Du velger naturligvis materialer som står i stil til lysbrytere og stikkontakter, slik at helheten i det estetiske uttrykket beholdes

Å kombinere hvite downlights med kritthvite ELKO Plus OPTION-glassrammer blir alltid elegant, men hjemme hos deg kan også andre kombinasjoner gi spennende resultater. Hvis du vil ha et interessant særpreg kan du for eksempel kombinere svarte downlights med rammer av børstetstål eller skifer.

Downlights samlet på rekke i ramme kan gi en stilfull effekt. Foto: ELKO

Alt kan dimmes

Uansett hva du velger i Bright-serien kan lysene dimmes, ettersom alle produktene er tilpasset 315 GLE-og 316 GLED-dimmere. Bright er dessuten en LED-serie, som betyr at pærene både er strømgjerrige og holder lav temperatur. Dermed bedres brannsikkerheten uten at du får mindre eller dårligere lys i stua. Snarere tvert imot.'

Integrerte leselamper

Til soverommet har man den praktiske Bright-leselampen, som passer perfekt å montere på sengegavlen. Leselampen monteres også direkte i rammen, gjerne i kombinasjon med andre elementer. Du kan for eksempel sette sammen en stilig konsoll med leselampe, bryter og kanskje et USB-uttak, i materialet du selv velger. Det er en funksjonell løsning som ser bra ut, og det er også mulig å legge til en ELKO Sound Radio2 med vekkefunksjon i rekken. Da har du alt på ett sted.

Alt du trenger på ett og samme sted. Foto: ELKO

Praktiske veggarmaturer

Hvis du har småbarn i huset, som blir engstelige i mørket, er Bright-veggarmaturene er godt valg. Disse er helt blendingsfrie og egner seg ypperlig til nattelysning. Ved behov kan de også kobles opp mot bevegelsessensorer. Foruten å hjelpe barna til toalettet eller mamma og pappas soverom, kan veggarmaturer skape et lekkert visuelt uttrykk i ganger og trapper. Det skal ofte ikke mer til for å gi trappen et luksuriøst preg man ellers bare finner på flotte hoteller.

Gi trappen din en prikk over i-en. Foto: ELKO

 

Slik velger du

riktig kjøkken­belysning

Boligens mest brukte rom er også det vanskeligste å belyse. Heldigvis finnes det løsninger som både lyser opp og setter stemning på kjøkkenet.

SE HELE SAKEN

Skap en trygg

atmosfære på barnerommet

De morsomste rommene å pusse opp tilhører familiens minste. Her kan du leke deg med mønstrete tapet, fargerik maling eller spennende møbler. Men har du husket at også de minste trenger godt lys?

SE HELE SAKEN

Stemnings­skapende

lys til spisestuen

Det hjelper ikke med fin borddekking uten atmosfærisk belysning. Heldigvis er det enkelt å skape hverdagsmagi med riktig utstyr.

SE HELE SAKEN

Vi er medlem av

Elkonor