ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

Smart oppbevaring og funksjonell belysning danner grunnlaget for et ryddig hjem.

Enten du liker det eller ei, dannes førsteinntrykket av hjemmet ditt i gangen. Heldigvis er den enkelt å holde ryddig, dersom løsningene er gode.

Et rom med flere behov

Entreen ønsker deg og gjestene velkommen inn. Samtidig skal det fungere som en oppbevaringsplass. Det er tross alt her vi henger fra oss jakker, setter fra oss sko og slenger vekk skjerf, luer og votter. Det stiller høyere krav til belysningen, spesielt hvis du har små eller ingen vinduer.

Velg mellom ELKO Bright-downlights i hvit, sort eller aluminium.

Først og fremst må du ha god allmennbelysning. I gangen er det vanlig å se en plafond, spotter eller innfelte downlights, nettopp fordi de sitter tett opptil taket. Da får du nemlig ekstra god belysning. Men hvem av dem skal du velge?

  • Akse-modellen: Byggehøyde på 48mm og lar deg vinkle lyset i alle retninger.
  • Tilt-modellen: Byggehøyde på 37mm og lar deg vippe lyset i to retninger.
  • Fokus-modellen: Byggehøyde på kun 34mm. som kan bygges inn i 1” lektet tak.

Skap lun stemning i gangen

Uansett hvilket alternativ du velger, bør du koble på en dimmer. Da kan du nemlig veksle mellom allmennbelysning og stemningsskapende lys etter behov.

ELKO Bright downlights er tilpasset 315 GLE- og 316 GLED-dimmere. Ikke bare gir de deg fleksibel belysning – de matcher også Bright-serien i utseende. Sett gjerne en ramme rundt dimmeren for en siste touch – velg mellom rammer fra ELKO PLUSELKO Plus OPTION og RS16.

Sluttresultatet? En varm og innbydende gang, med matchende belysning og el-materiell.

Dimmer er alltid lurt i gangen. Her ser du ELKO Plus Option ramme i sort, med ELKO dimmer.

Hvordan holde det ryddig?

Start med garderobeskapet! Først og fremst bør de være så høye som mulig. Da kan du få to garderobestenger inn, der barnejakker kan henge nederst. Sørg for at barna har knagger de rekker opp til, slik at de kan henge opp selv. Velg grunne skap med skyvedør i smale ganger.

Husk også at det er godt å sitte og ta på seg skoene. En sittebenk kan er derfor veldig praktisk, spesielt hvis den har et hulrom for lue- og votteoppbevaring. Nå får du også tak i høye skoskap med lav dybde, som krever svært lite gulvplass.

Nøkler, mobiler og andre småting bør ha sin egen plass – for eksempel en kommode med en skål på.

Tre tips som

får entreen til å skinne

Entreen er et av de viktigste rommene i huset. Derfor er det ekstra viktig at den fyller alle dine behov – selv de du ikke har tenkt på.

SE HELE SAKEN

Slik velger du

riktig kjøkken­belysning

Boligens mest brukte rom er også det vanskeligste å belyse. Heldigvis finnes det løsninger som både lyser opp og setter stemning på kjøkkenet.

SE HELE SAKEN

Skap en trygg

atmosfære på barnerommet

De morsomste rommene å pusse opp tilhører familiens minste. Her kan du leke deg med mønstrete tapet, fargerik maling eller spennende møbler. Men har du husket at også de minste trenger godt lys?

SE HELE SAKEN

Vi er medlem av

Elkonor